Spira G

2015-07-29
08:22:45

Catch up

Nu har bloggen kommit upp på ViByggerHus.se så jag passar på att skriva ett nytt inlägg för alla nya. 

Vi är som sagt ett ungt par med 2 barn som med Hjältevadshus ska bygga ett Spira 152 i Lerum strax utanför Göteborg. Tomten ligger på en nybildad gata med ett 20 tal tomter på ca 1000kvm /styck. Just nu står det hus på ca hälften av tomterna. Och för nån vecka sen gick sista tomten. Så nu är det fullt.

Vi kommer bygga ett Spira 152 eftersom vi fastnade för Hjältevadshus när vi var och kikade på Husknuten i Göteborg. (Där det står hus från massa olika leverantörer.)

Det finns dock lite regler i planbestämmelsen för området vi bygger på. Därför kunde vi inte bygga 168:an (Spira 168) eftersom den har för stor takvinkel. Och 175:an (Spira 175)  har förhöjt väggliv så den räknas som 2 våningar så det gick inte heller. Så vi fick nöja oss med 152:an. Men valt till en takkupa iallafall. Så man får lite större där uppe. 

Just nu är huset beställt och vi har precis placerat ut huset på tomten. Så nu är det mest väntan på alla möten och  ett inflyttningsdatum vi väntar på. 

Lite bilder på huset och planlösning:


Bilder tagna från hjältevadshus.se

Vårt hus kommer vara spegelvänt med köket åt vänster från entrén. Och på övervåningen kommer takkupan vara på andra sidan, mittemot trappan. Och övervåningen är ju oinredd så detta är bara ett exempel på uppdelning. 
/ Niklas

Kommentarer:
2015-08-04 @ 15:07:49
#1: Emelie

Hej, vad kul med en ny blogg att följa! Vi bygger också i Lerum :)

Svar: Okej. Trevligt! Ja, det är ju alltid kul att se hur det går för folk. Såg att ni hade fått upp erat hus nu. Men här får du hålla ut ett tag. Huset kommer väl upp runt februari hoppas jag och just nu är det mest väntan för vår del. :)
Niklas

2015-08-06 @ 19:14:51
#2: Emelie

Lång väntan men rätt som det är är det dags :) vi har planerad inflytt i november, så det är ett tag kvar för oss med!

Lasses entreprenad har gjort våra markarbeten och vi är jättenöjda! Vi hade mycket markarbeten som skulle göras som sprängning mm så visst blev det dyrt men inte så att det skenade iväg mer än vad vi räknat med från början.

Svar: Asså så långt kvar? Tyckte ert hus nästan såg färdigt ut först. Men nu såg jag att det såg ganska tomt ut inne :).

Okej. Det låter ju bra. A det blir ingen sprängning för oss iaf, hoppas jag... Men det är lite blött i mitten av tomten. Så han var lite osäker på hur mycket som skulle behöva grävas ur och fyllas upp. Och det är där det kan komma till pengar utöver offerten. Vi har ju fått fast pris. Men då gäller bara en viss mängd fyllnadsmassor. Men det är ju bara att hålla tummarna nu, inte så mycket man kan påverka :).
Niklas

2015-08-07 @ 16:04:22
#3: Emelie

Ja precis det är bara ett skal, utsidan är klar i princip men nu har de börjat med insidan, nu har de satt upp innerväggar och idag har de börjat gipsa :)

Ja det där med markarbeten är svårt, men hoppas att det blir smärtfritt för er!

När är planerad husresning och inflytt?

Svar: Härligt ! Men ni är med och gör lite saker själva eller? Eller var det bara målningen?

Ja vi håller tummarna. Har sparat en del extra för markarbetet. Men vill helst kunna lägga det mesta på ovanvåningen. Den kommer oinredd.

Hjältevadshus bygger ju prefab. Så det byggs i fabrik och kommer med lastbilar som bara lyfts på grunden. Väntar på leveransdatum nu. Men räknar med leverans nån gång i jan-feb kanske. Sen tror jag inflyttningen var ca 4-5 veckor efter det. Så det ska gå rätt smidigt när det väl levererats. :)
Niklas

2015-08-08 @ 19:11:46
#4: Emelie

Nej det är nycklelfärdigt men målningen gör vi själva! Åh lite skillnad där då vårt hus kom den 15 juni 😁

Svar: Ja det är ju lite skillnad att bygga på plats eller i fabrik. Men å andra sidan kan ni ju ändra mer i planlösning, antar jag. Där kan ju vi inte göra nånting egentligen. Så alla sätt har ju sina fördelar :).
Niklas

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: