Spira G

2015-07-29
08:22:45

Catch up

Nu har bloggen kommit upp på ViByggerHus.se så jag passar på att skriva ett nytt inlägg för alla nya. 

Vi är som sagt ett ungt par med 2 barn som med Hjältevadshus ska bygga ett Spira 152 i Lerum strax utanför Göteborg. Tomten ligger på en nybildad gata med ett 20 tal tomter på ca 1000kvm /styck. Just nu står det hus på ca hälften av tomterna. Och för nån vecka sen gick sista tomten. Så nu är det fullt.

Vi kommer bygga ett Spira 152 eftersom vi fastnade för Hjältevadshus när vi var och kikade på Husknuten i Göteborg. (Där det står hus från massa olika leverantörer.)

Det finns dock lite regler i planbestämmelsen för området vi bygger på. Därför kunde vi inte bygga 168:an (Spira 168) eftersom den har för stor takvinkel. Och 175:an (Spira 175)  har förhöjt väggliv så den räknas som 2 våningar så det gick inte heller. Så vi fick nöja oss med 152:an. Men valt till en takkupa iallafall. Så man får lite större där uppe. 

Just nu är huset beställt och vi har precis placerat ut huset på tomten. Så nu är det mest väntan på alla möten och  ett inflyttningsdatum vi väntar på. 

Lite bilder på huset och planlösning:


Bilder tagna från hjältevadshus.se

Vårt hus kommer vara spegelvänt med köket åt vänster från entrén. Och på övervåningen kommer takkupan vara på andra sidan, mittemot trappan. Och övervåningen är ju oinredd så detta är bara ett exempel på uppdelning. 
/ Niklas